2016. aasta esimene pool on olnud rekordiliselt tulekahjuderohke

22. juuli 2016

2016. aasta esimese kuue kuu jooksul teatati ERGO kindlustusele kokku 14 307-st kahjujuhtumist. Kahjusid maksti kokku välja summas 16,2 miljonit eurot.  

Kõigist kahjudest enam kui 60 protsenti ehk 8 982 juhtumit olid sõidukikahjud. Neist suurim oli jaanuari lõpus liinibussiga toimunud teelt väljasõit, mille tagajärjel sai vigastada mitu inimest - neist kahe reisija tervislik seisund halvenes õnnetuse tagajärjel oluliselt. Kahju suurus kokku koos pikema aja jooksul makstavate töövõimetushüvitistega on ca 260 000 eurot.

Varakahjusid registreeriti esimesel poolaastal 2 494 - kõik selle perioodi kõige suuremad kahjud tulenesid tulekahjudest. Neist suurim oli veebruaris ühes laohoones toimunud tulekahju, kus lisaks hoonele sai tulest, tahmast ja kustutusveest kahjustada ka kaup. Hüvitis kokku oli 284 000 eurot. Aprilli ja mai jooksul toimunud neljas suuremas põlengus hävisid eluhooned, kõik kahjuhüvitised ületasid 100 000 eurot. Jätkuvalt on palju nutiseadmete kahjustumise või purunemisega seotud juhtumeid.

Heitlike ilmadega alanud juuli annab põhjust meelde tuletada, kuidas ennast ja oma vara kõige paremini ohu eest kaitsta. ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalts soovitab järgmist:
·         Tormi ajal tuleks püsida siseruumides ja võimalusel autoga sõitmist vältida.
·         Sõidukit siiski juhtides tuleks valida sobiv kiirus, arvestada võimalike takistustega ning tugeva vihmasaju ja halva nähtavuse korral sõiduk teeserval peatada ja ohutuled sisse lülitada. Siinkohal sooviks juhtidele südamele panna, et kui tänavat vee alt enam näha ei ole, siis tasub sõidukiga vette sõitmist vältida. Ka poolde rattasse ulatuv vesi võib kaasa tuua ulatuslikud mootorikahjustused.
·         Enne tormi tulekut tuleks õuest kokku korjata lahtine mööbel, parkida auto garaaži või lagedamale kohale (mitte puude alla), sulgeda majal uksed ja aknad ning arvestada tuleks võimalike elektrikatkestustega. Ka ilusa ilmaga kodust lahkudes tasub aknad üle vaadata – tuulutusasendis aknast võib märkimisväärne kogus vett tormiga sisse sadada.